Dodavanje instance u pretplatu

Važi za: CRM Online

Možete da dodate proizvodne i neproizvodne (Sandbox) instance u Microsoft Dynamics CRM Online pretplatu. Svaka nova instanca kreira zasebnu organizaciju koja može da se koristi u različitim odeljenjima, lokacijama, ili u neproizvodne svrhe, na primer, za razvoj. Više informacija o tipovima instanci koje su vam dostupne potražite u odeljku Microsoft Dynamics CRM – cene i licenciranje.

CRM Online instancu možete da kupite na stranici „Kupovina pretplate“ na portalu Microsoft Online Services. Dodatno skladište i instance mogu da kupuju korisnici koji imaju plaćenu pretplatu na korisničku licencu Microsoft Dynamics CRM Online Professional.

Morate da imate ulogu Microsoft Office 365 globalnog administratora da biste mogli da obavljate ove zadatke. Više informacija potražite u članku Dodeljivanje uloga administratora.

Koje informacije su mi potrebne za kreiranje instance?

Prilikom dodavanja instance, možete da prihvatite podrazumevane vrednosti ili da unesete neke druge da biste kreirali CRM Online instancu.

 • Ime. To je obično ime vaše organizacije i prikazano je u aplikaciji Microsoft Dynamics CRM.

 • URL. URL adresa se koristi u sklopu URL adrese za prijavljivanje korisnika u Microsoft Dynamics CRM aplikaciju. Preporučujemo vam da zato ograničite dužinu imena URL adrese kako biste smanjili ukupnu dužinu URL adrese.

 • Namena. Ova vrednost se koristi za povezivanje instance sa određenom namenom i prikazana je samo u okviru birača instanci, do kog možete doći preko portala CRM Online centar administracije. Na primer, ako će ovu instancu koristiti samo sektori prodaje i marketinga, možete da unesete Contoso prodaja i marketing ili ukoliko će instanca biti korišćena za razvoj i testiranje, unesite odgovarajuće ime kao što je Contoso razvoj.

 • Bezbednosna grupa. Ova vrednost određuje Microsoft Online Services bezbednosnu grupu koja obuhvata korisnike koji će imati pristup ovoj instanci aplikacije CRM Online. Za više informacija pogledajte Kontrola korisničkog pristupa instancama: bezbednosne grupe i licence.

  ImportantVažno
  Ako ne navedete bezbednosnu grupu, svi korisnici povezani sa pretplatom koji imaju licencu za CRM Online biće dodati novoj instanci.

 • Zemlja/region. Možete da navedete region za instancu.

  noteBeleška
  Da biste zatražili mogućnost kreiranja Microsoft Dynamics CRM Online instanci (proizvodnje i koje ne obuhvataju proizvodnju) u više geografskih regiona, obratite se menadžeru za poslovni kontakt ili Pomoć i obuka: tehničkoj podršci.

 • Valuta. Prilikom dodavanja instance, morate izabrati osnovnu valutu da bi instanca bila pripremljena. Iako u aplikaciji Microsoft Dynamics CRM možete da dodajete valute, za izveštavanje će se koristiti samo osnovna valuta.

  WarningUpozorenje
  Kada se podesi, osnovnu valutu nije moguće promeniti.

Dodavanje dodatne instance

Sledeći koraci se primenjuju na klijente koji ne kupuju proizvod putem količinskog licenciranja. Klijenti koji koriste količinsko licenciranje treba da pogledaju stranicu: Količinsko licenciranje: Usluge na mreži.

 1. Prijavite se u Office 365 centar administracije kao Office 365 globalni administrator. U oknu za navigaciju odaberite stavku Kupite usluge.

 2. U okviru pretplate za Microsoft Dynamics CRM Online odaberite Dodaj još.

 3. U okviru opcionalnih dodataka unesite željeni broj instanci, a zatim nastavite sa procesom porudžbine.

  Možete da izaberete proizvodne i neproizvodne (Sandbox) instance. Informacije o licenciranju potražite u članku Microsoft Dynamics CRM cene i licenciranje.

TipSavet
Zatvorite CRM Online sesiju pregledača i otvorite novu sesiju da biste prinudno ažurirali stranicu Upravljanje svim CRM Online instancama.

 1. Potražite Office 365 centar administracije i prijavite se koristeći akreditive Office 365 globalnog administratora ili CRM sistemskog administratora.

 2. Izaberite stavke Administrator > CRM.

 3. Izaberite karticu Instance.

 4. Izaberite instancu koju želite da konfigurišete, a zatim odaberite Konfiguriši.

  TipSavet
  Ako se instanca ne pojavi na listi ili njeno stanje nije spremno za konfigurisanje, sačekajte nekoliko minuta i pokušajte ponovo. Možete i da zatvorite CRM Online sesiju pregledača i otvorite novu sesiju da biste prinudno ažurirali stranicu Upravljanje svim CRM Online instancama.

  Ne možete da pokrenete novu CRM Online instancu dok ne dodirnete (ili kliknete na) dugme Konfiguriši i dok ne dovršite postupak konfigurisanja.

  CRM Online instance nisu spremne sa probnim podacima kada ih konfiguriše Office 365 globalni administrator koji nema CRM Online licencu. Probne podatke je moguće dodati kasnije, kada se instanca konfiguriše i bude spremna za korišćenje i može ih dodati korisnik koji ima licencu za CRM Online i koji ima bezbednosnu ulogu Microsoft Dynamics CRM administratora sistema. Više informacija potražite na stranici Pomoć i obuka: Dodavanje ili uklanjanje uzoraka podataka.

 5. Na stranici Konfigurisanje nove instance unesite svoje postavke, a zatim odaberite stavku Dalje.

 6. Na stranici Potvrda nekih detalja proverite da li su prikazana zemlja/region i valuta tačni. Iako u aplikaciji Microsoft Dynamics CRM možete da dodajete valute, za izveštavanje će se koristiti samo osnovna valuta.

  WarningUpozorenje
  Nakon izbora osnovne valute, nije je moguće promeniti.

  Kada potvrdite da je osnovna valuta tačna, odaberite stavku Završi.

 7. Kada instanca bude podešena, zabeležite URL adresu i kliknite na nju ili je dodirnite da biste pokrenuli CRM Online. Pripremite instancu za korisnike tako što ćete dodeliti bezbednosne uloge, kreirati timove, izvršiti prilagođavanja i uvesti podatke. Više informacija: Prvi koraci u administraciji usluge Microsoft Dynamics CRM Online i Administering CRM 2015 for online and on-premises.

Kakav je efekat dodatne instance u skladištu?

Kada dodate novu CRM Online instancu, ta nova instanca i sve postojeće će zauzeti postojeće skladište dostupno za nalog. Imajte na umu da će, kada dostignete ograničenje skladišta, sve CRM Online instance povezane sa nalogom preći u stanje u kom je omogućeno samo čitanje. Kada skladište bude bilo skoro puno, biće prikazana obaveštenja.

Kontrola korisničkog pristupa instancama: bezbednosne grupe i licence

Ako vaša kompanija ima više CRM Online instanci, možete da koristite bezbednosne grupe da biste kontrolisali licencirane korisnike koji mogu da budu članovi određene instance.

Na primer, razmotrite sledeći scenario:

 

Instanca Bezbednosna grupa Svrha

Coho Winery – prodaja

Sales_SG

Obezbedite pristup organizaciji koja pronalazi mogućnosti za poslovanje u prodaji, određuje cene i sklapa poslove.

Coho Winery – marketing

Marketing_SG

Obezbedite pristup organizaciji koja radi na marketingu kroz marketinške kampanje i oglašavanje.

Coho Winery – servis

Marketing_SG

Obezbedite pristup organizaciji koja obrađuje predmete klijenata.

Coho Winery – razvoj

Developer_SG

Obezbedite pristup instanci u Sandbox okruženju koja služi za razvoj i testiranje.

U ovom primeru, četiri bezbednosne grupe pružaju kontrolisan pristup određenim organizacijama.

Imajte na umu sledeće karakteristike bezbednosnih grupa:

 • Kada se korisnici dodaju u bezbednosnu grupu, oni se dodaju u CRM instancu.

 • Kada se korisnici uklanjaju iz grupe, oni se deaktiviraju u okviru CRM instance.

 • Kada se neka bezbednosna grupa poveže sa postojećom instancom sa korisnicima, svi korisnici te instance koji nisu članovi grupe će biti deaktivirani.

 • Ako neka CRM instanca nema povezanu bezbednosnu grupu, svi korisnici koji imaju CRM će biti kreirani kao korisnici i biće aktivirani unutar te instance.

 • Ako se neka bezbednosna grupa poveže sa instancom, amo će korisnici te instance sa CRM licencama koji su članovi bezbednosne grupe instance biti kreirani kao korisnici u okviru CRM instance.

 • Kada uklonite bezbednosnu grupu koja je povezana sa CRM Online instancom, bilo to uređivanjem instance i uklanjanjem bezbednosne grupe ili brisanjem bezbednosne grupe, korisnici koji imaju licencu za CRM Online i koji su bili članovi te bezbednosne grupe imaće nepromenjen pristup aplikaciji CRM Online.

noteBeleška
Svi licencirani korisnici, bili oni članovi bezbednosnih grupa ili ne, moraju da imaju dodeljene Microsoft Dynamics CRM bezbednosne uloge da bi mogli da pristupe sistemu CRM Online. Microsoft Dynamics CRM bezbednosne uloge dodeljujete u veb-aplikaciji CRM Online. Korisnici nemaju pristup instancama sistema CRM Online sve dok im ne bude dodeljena najmanje jedna bezbednosna uloga za datu instancu. Više informacija: Davanje korisničkog pristupa sistemu Microsoft Dynamics CRM Online kao Microsoft Online usluzi.

 1. Prijavite se na Office 365 centar za administratore.

 2. Odaberite stavku Grupe.

 3. Odaberite stavku Dodaj (+).

 4. U delu Kreiranje bezbednosne grupe dodajte Ime grupe i Opis. Odaberite stavku Kreiraj.

 5. Odaberite stavku Uređivanje članova > Dodaj člana, unesite imena korisnika koje želite da dodate u grupu, a zatim odaberite stavku Dodaj > Zatvori.

 6. Da biste uklonili korisnika iz bezbednosne grupe, izaberite bezbednosnu grupu, odaberite stavku uređivanje članova, izaberite korisnika i odaberite opciju Ukloni iz grupe > Da.

noteBeleška
Ako korisnici koje želite da dodate u bezbednosnu grupu nisu kreirani, kreirajte ih i dodelite im licence za CRM Online.

Da biste dodali više korisnika, pogledajte: masovno dodavanje korisnika u Office365 grupe.

 1. U usluzi Office 365 administrativni centar odaberite stavku Korisnici > Aktivni korisnici > Dodaj (+). Unesite korisničke informacije, izaberite licence, a zatim odaberite stavku Kreiraj.

  Više informacija: Dodavanje pojedinačnih korisnika u Office 365 – pomoć za administratore

 1. U Office 365 administrativni centar odaberite stavku Administrator > CRM.

 2. Odaberite karticu Instance, izaberite instancu, a zatim odaberite stavku Uredi.

 3. U delu bezbednosne postavke potražite određenu bezbednosnu grupu, a zatim odaberite stavku Sačuvaj > Sačuvaj.

TipSavet
Da biste nametnuli trenutnu sinhronizaciju između usluga Office 365 portal za administratore i Microsoft Dynamics CRM Online, preduzmite sledeće:

 • Odjavite se iz usluge Microsoft Dynamics CRM Online i sa portala Office 365 portal za administratore.

 • Zatvorite sve otvorene prozore pregledača za Microsoft Dynamics CRM Online i Office 365 portal za administratore.

 • Ponovo se prijavite u Microsoft Dynamics CRM Online i u Office 365 portal za administratore.

Takođe pogledajte

Send comments about this topic to Microsoft.
© 2015 Microsoft. All rights reserved.

Community Additions

Show: