Kreiranje i uređivanje instanci za više regiona

Važi za: CRM Online

Kada je reč o višenacionalnim kompanijama sa zaposlenima i klijentima širom sveta, možete da kreirate instance softvera Microsoft Dynamics CRM Online specifične za vaše globalne regione i da upravljate njima. Ne morate da kreirate instancu u istom regionu u kojem se nalazi CRM Online zakupac. Lokalne instance mogu korisnicima u tom regionu da omoguće brži pristup podacima. Da bi korisnici razumeli funkcije više instanci, obavezno moraju da pročitaju A multi-instance deployment.

CRM Online instancu možete da kupite na stranici „Kupovina pretplate“ na portalu Microsoft Online Services. Morate da imate aktivan Microsoft Dynamics CRM Online nalog da biste dovršili kupovinu. Klijenti koji imaju plaćenu pretplatu na korisničku licencu Microsoft Dynamics CRM Online Professional ili Microsoft Dynamics CRM Online Enterprise mogu da kupuju dodatno skladište i instance.

Morate imati ulogu globalnog administratora ili ulogu administratora usluge da biste mogli da obavite ove zadatke. Više informacija potražite u članku Dodeljivanje uloga administratora.

Prema podrazumevanim postavkama, svim globalnim administratorima i administratorima usluge koji nemaju Microsoft Dynamics CRM Online licencu odobrena su sledeća dva nivoa dozvola u usluzi Microsoft Dynamics CRM Online.

 • Bezbednosna uloga administratora sistema

 • Režim administratorskog pristupa

noteBeleška
Da biste zatražili mogućnost kreiranja Microsoft Dynamics CRM Online instanci (proizvodnje i koje ne obuhvataju proizvodnju) u više geografskih regiona, obratite se menadžeru za poslovni kontakt ili Pomoć i obuka: tehničkoj podršci.

Koje informacije su mi potrebne za kreiranje instance?

U toku početne konfiguracije instance, možete da prihvatite podrazumevane vrednosti ili da unesete neke druge da biste kreirali Microsoft Dynamics CRM Online instancu.

 • Region. Odaberite nešto od sledećeg: Azija i Pacifik (APAC); Evropa, Bliski Istok, Afrika (EMEA); Japan (JPN); Severna Amerika (NA); Okeanija (OCE); Južna Amerika (LATAM).

 • Ime. To je obično ime vaše organizacije i prikazano je u aplikaciji CRM Online.

 • URL. Ime URL adrese se koristi za pravljenje URL adrese preko koje će se korisnici prijavljivati u Microsoft Dynamics CRM aplikaciju. Preporučujemo vam da zato ograničite dužinu imena URL adrese kako biste smanjili ukupnu dužinu URL adrese.

 • Namena. Ova vrednost se koristi za povezivanje instance sa određenom namenom i prikazana je samo u biraču instanci. Na primer, ako će ovu instancu koristiti samo sektori prodaje i marketinga, možete da unesete Contoso prodaja i marketing ili ukoliko će instanca biti korišćena za razvoj i testiranje, unesite odgovarajuće ime kao što je Contoso razvoj.

 • Bezbednosna grupa instance. Ova vrednost određuje Microsoft Online Services bezbednosnu grupu koja obuhvata korisnike koji će imati pristup ovoj instanci aplikacije Microsoft Dynamics CRM Online. Za više informacija pogledajte Kontrola korisničkog pristupa instancama: bezbednosne grupe i licence.

  ImportantVažno
  Ako ne navedete bezbednosnu grupu, svi korisnici povezani sa pretplatom koji imaju licencu za Microsoft Dynamics CRM Online biće dodati novoj instanci.

 • Jezik organizacije. Ovaj jezik će se koristiti za Microsoft Dynamics CRM Online aplikaciju.

 • Osnovna valuta. Prilikom dodavanja instance, morate izabrati osnovnu valutu da bi instanca bila pripremljena. Iako u aplikaciji Microsoft Dynamics CRM možete da dodajete valute, za izveštavanje će se koristiti samo osnovna valuta.

  WarningUpozorenje
  Kada se podesi, osnovnu valutu nije moguće promeniti.

Kreiranje regionalne instance

Sledeći koraci se primenjuju na klijente koji ne kupuju proizvod putem količinskog licenciranja. Klijenti koji koriste količinsko licenciranje treba da pogledaju stranicu: Kupovina sistema Microsoft Dynamics CRM putem količinskog licenciranja.

 1. Globalni administratori ili administratori usluge se prijavljuju u Office 365 administrativni centar, a zatim u oknu za navigaciju treba da odaberu kupovina usluga.

 2. U okviru pretplate za Microsoft Dynamics CRM Online odaberite Dodaj još.

 3. U okviru opcionalnih dodataka unesite željeni broj instanci, a zatim nastavite sa procesom porudžbine.

  Možete da izaberete proizvodne i neproizvodne (Sandbox) instance. Informacije o licenciranju potražite u članku Microsoft Dynamics CRM cene i licenciranje.

 1. U Office 365 administrativnom centru odaberite Administracija > CRM

 2. Na CRM Online stranici administrativnog centra, odaberite karticu Instance.

 3. Izaberite instancu koju želite da konfigurišete, a zatim odaberite Konfiguriši.

  ImportantVažno
  Ako se instanca ne pojavi na listi ili njeno stanje nije spremno za konfigurisanje, sačekajte nekoliko minuta i pokušajte ponovo.

  Ne možete da pokrenete novu CRM Online instancu dok ne odaberete Konfiguriši i dok ne dovršite postupak konfigurisanja.

  Microsoft Dynamics CRM Online instance nisu spremne sa probnim podacima kada ih konfiguriše globalni administrator koji nema CRM Online licencu. Probne podatke je moguće dodati kasnije, kada je instanca konfigurisana i spremna za korišćenje i može ih dodati korisnik koji ima licencu za CRM Online i koji ima ulogu Microsoft Dynamics CRM administratora sistema. Više informacija potražite u članku Dodavanje ili uklanjanje uzoraka podataka.

 4. Na stranici konfiguracija nove instance izaberite region za instancu.

 5. Unesite ostatak postavki, uključujući izabranu valutu, a zatim odaberite Sledeći

  ImportantVažno
  Nakon izbora osnovne valute, nije je moguće promeniti.

  Iako u aplikaciji Microsoft Dynamics CRM možete da dodajete valute, za izveštavanje će se koristiti samo osnovna valuta. Da biste izabrali drugu valutu, odaberite Promeni valutu i izaberite neku drugu ili navedite prilagođenu valutu.

 6. Na stranici za potvrdu proverite da li su postavke tačne, a zatim odaberite Konfiguriši

 7. Na stranici Vaša Microsoft Dynamics CRM organizacija je spremna odaberite stavku Pokreni CRM Online da biste pokrenuli Microsoft Dynamics CRM Online da pripremi instancu za korisnike, tj. za dodeljivanje bezbednosnih uloga, kreiranje timova, prilagođavanje i uvoz podataka. Više informacija: Prvi koraci u administraciji usluge Microsoft Dynamics CRM Online i Administration Guide for Microsoft Dynamics CRM 2013 and Microsoft Dynamics CRM Online.

  TipSavet
  Obratite pažnju na URL adresu Microsoft Dynamics CRM Online instance prikazanu na stranici. Možete da koristite ovu URL adresu za direktan pristup Microsoft Dynamics CRM Online instanci.

Konfigurisanje regionalne instance i upravljanje njome

Da biste konfigurisali regionalnu instancu i upravljali njome, najpre morate da izaberete aktivni region koji treba da bude isti kao regionalna instanca.

 1. U Office 365 administrativnom centru odaberite Administracija > CRM

 2. Na CRM Online stranici administrativnog centra, odaberite karticu Instance.

 3. Sa padajuće liste izaberite region regionalne instanca za konfiguraciju. Na primer, da biste uredili instancu u Japanu, izaberite APAC region.

  noteBeleška
  Ako ne vidite padajuću listu Vaš trenutni region je:, nemate sve instance izvan vašeg trenutnog regiona.

 4. Izaberite instancu koju želite da konfigurišete, a zatim odaberite Konfiguriši.

  Dugmad Uređivanje, Kopiraj, i Poništi se pojavljuju kada izaberete regionalne instance podudarne sa aktivnim regionom.

  noteBeleška
  • Kopirane instance se kopiraju u isti region kao instance izvora.

  • Instance koje su poništene vraćaju se na trenutni region.

Takođe pogledajte

Send comments about this topic to Microsoft.
© 2015 Microsoft. All rights reserved.

Community Additions

Show: