Otkazivanje pretplate na Microsoft Dynamics CRM Online

Važi za: CRM Online

Žao nam je što razmišljate da otkažete svoju pretplatu na Microsoft Dynamics CRM. Ova tema sadrži informacije koje treba da znate pre nego što otkažete pretplatu. Više detalja pročitajte u 4. odeljku u okviru Ugovora o korišćenju usluge Microsoft Dynamics CRM Online.

Pre nego što pozovete

Pre nego što pozovete, uverite se da imate spremne sledeće informacije:

  • Microsoft nalog i lozinku administratora naplate

  • URL i ime organizacije

  • Željeni dan ukidanja vaše pretplate na Microsoft Dynamics CRM

Takođe treba da donesete sledeće odluke:

  • Želite li da zadržite postojeće podatke?

  • Želite li da zadržite neke od pokrenutih Usluga internet marketinga kampanja? Ako vi niste osoba koja se prijavila za uslugu, morate se dogovoriti sa tom osobom da biste otkazali ili održavali uslugu.

Otkazivanje pretplate na Microsoft Dynamics CRM

Ako ste koristili Microsoft Dynamics CRM za obuku, prikaze ili testiranje i ne želite da sačuvate ništa od svojih podataka, možete jednostavno da kontaktirate podršku za plaćanje sa pripremljenim informacijama iz odeljka Pre nego što pozovete. Na stranici Pomoć i obuka: Podrška za fakturisanje i pretplate izaberite CRM Online. Ako želite da sačuvate svoje podatke, morate još da uradite sledeće:

  • Ako želite da sačuvate podatke, možete da izvezete podatke. Više informacija potražite na stranici Pomoć i obuka: Izvoz podataka u Excel.

  • Ako želite da zadržite svoje pokrenute usluge internet marketing kampanja, nemojte da brišete aktivnosti. Oglasi za pretraživanje će nastaviti da se pokreću. Nakon Microsoft Dynamics CRM otkazivanja, možete da otkažete ili upravljate kampanjama iz Microsoft centar za oglase.

  • Da biste zaustavili oglase pretrage, izbrišite ili pauzirajte sve trenutne usluge aktivnosti kampanje internet marketinga. Ovo će takođe zaustaviti naplaćivanje iz Microsoft centar za oglase sa Microsoft Dynamics CRM. Prijavite se u Microsoft centar za oglase koristeći Microsoft centar za oglase akreditive da biste otkazali nalog.

Otkazivanje Microsoft Dynamics CRM Online pretplate kao deo migracije na Microsoft Dynamics CRM (lokalni)

Ako ste rešili da se pređete na Microsoft Dynamics CRM (lokalno izdanje), prvo prebacite svoje podatke, a zatim otkažite Pretplata za Microsoft Dynamics CRM Online. Da biste započeli proces migracije, potrebno je da sarađujete sa nekim od sledećih Microsoft timova podrške.

Microsoft Dynamics CRM korisnička služba će obraditi vaš zahtev, preseliti vaše podatke na bezbednu lokaciju u traženo vreme i obavestiće vaše IT odeljenje da su podaci dostupni za preuzimanje.

Kada se migracija dovrši, otkažite Pretplata za Microsoft Dynamics CRM Online. Više informacija: Pomoć i obuka: Najčešća pitanja u vezi fakturisanja za CRM Online.

Otkazivanje samo usluge internet marketinga

Ako ste administrator za plaćanje za kampanju usluge internet marketing koju koristi Pretplata za Microsoft Dynamics CRM Online, možete da je otkažete čak i ako niste administrator za plaćanje Microsoft Dynamics CRM organizacije. Da biste zaustavili oglase pretrage, izbrišite ili pauzirajte sve trenutne usluge aktivnosti kampanje internet marketinga. Ovo će takođe zaustaviti naplaćivanje iz Microsoft centar za oglase sa Microsoft Dynamics CRM. Prijavite se u Microsoft centar za oglase koristeći Microsoft centar za oglase akreditive da biste otkazali nalog.

Predomišljanje

Imate 30 dana da preokrenete otkazivanje i da počnete da koristite Microsoft Dynamics CRM ponovo. Kontaktirajte podršku na stranici Pomoć i obuka: Podrška za plaćanje i pretplatu i pripremite iste informacije koje ste koristili za otkazivanje pretplate. Ne možete da povratite otkazanu kampanju usluge internet marketinga, ali možete opet da se učlanite. Više informacija potražite u Ugovoru o korišćenju usluge.

Takođe pogledajte

Send comments about this topic to Microsoft.
© 2015 Microsoft. All rights reserved.

Community Additions

Show: