Upravljanje Microsoft Dynamics CRM Online pretplatom

Važi za: CRM Online

Ako ste administrator koji izvršava zadatke povezane sa pretplatom organizacije za Microsoft Dynamics CRM Online, ova dokumentacija je namenjena vama. Pored toga, može da pomogne i drugim korisnicima da poboljšaju uslugu CRM Online.

Ako nemate CRM Online, prijavite se za besplatno probno korišćenje u trajanju od 30 dana.

Tema je putokaz za ključne zadatke administracije i primene, od dodavanja i registrovanja korisnika do pripreme sistema za prvo korišćenje i slanja e-poruka korisnicima sa pozivnicom da pristupe usluzi na mreži. Postoje veze za detaljne instrukcije za svaki zadatak.

noteBeleška
Ova dokumentacija ne uključuje informacije o spoljnim primenama koje dozvoljavaju jedinstveno prijavljivanje (SSO). Više informacija o spoljnom pristupu identitetu i jedinstvenom prijavljivanju na uslugu Microsoft Online Services okruženje potražite u odeljku Pripremite se za jedinstveno prijavljivanje.

Ako se pretplatite preko usluge Microsoft Online Services, možete da čitate i o tome kako Microsoft Dynamics CRM Online funkcioniše sa Microsoft Office 365. Saznaćete kako vam ova pretplata obezbeđuje jedinstvenu lokaciju za upravljanje pretplatom za uslugu CRM Online i drugim uslugama za Office 365.

Više informacija:

Da biste dobili verziju za štampu ovog dokumenta, preuzmite dokument Dokumentacija za primenu, administraciju i migraciju sistema Microsoft Dynamics CRM Online.

U ovom odeljku

Send comments about this topic to Microsoft.
© 2015 Microsoft. All rights reserved.

Community Additions

Show: